10 motive să montezi plase de protecție împotriva insectelor
Posted by      03/21/2023 14:19:28     Sfaturi    0 Comments
10 motive să montezi plase de protecție împotriva insectelor

Odată cu venirea zilelor călduroase vrem să deschidem ferestrele și ușile pentru a aerisi casa, iar invazia insectelor poate fi o mare problemă. De la muște și gândaci, până la țânțarii care transmit boli, precum Zika sau West Nile, există multe specii de insecte care pot intra în casa ta și pot provoca probleme. Din fericire, montarea de plase de protecție poate fi o soluție excelentă pentru a preveni intrarea dăunătorilor. În acest articol îți vom prezenta 10 motive pentru care montarea plaselor de protecție împotriva insectelor poate fi o investiție foarte bună pentru casa ta.

1. Previn intrarea insectelor

Plasele de protecție sunt probabil cea mai eficientă modalitate de a preveni intrarea insectelor în casa ta. Sunt o barieră fizică împotriva țânțarilor, muștelor și a altor insecte, dar permit aerului proaspăt să circule și să mențină o temperatură confortabilă în interiorul casei.

2. Protejează sănătatea familiei tale

Multe insecte, cum ar fi țânțarii și căpușele, sunt purtătoare de boli periculoase care se pot transmite prin înțepătură sau mușcătură. Plasele de protecție împotriva insectelor pot reduce riscul de îmbolnăvire prin prevenirea intrării insectelor în casa ta.

3. Îmbunătățesc calitatea aerului

Plasele de protecție împotriva insectelor pot ajuta și la îmbunătățirea calității aerului din interiorul casei tale. Acestea pot preveni intrarea polenului și a altor alergeni, ajutând astfel persoanele care suferă de alergii sau astm să respire mai ușor în casă.

4. Îmbunătățesc somnul

Plasele de protecție împotriva insectelor pot ajuta la îmbunătățirea somnului, reducând zgomotele și eliminând înțepăturile de insecte, care te pot deranja în timpul nopții. Acestea pot fi mai eficiente decât spray-urile, aparatele la priză și lumânările în a ține insectele la distanță.

5. Protejează animalele de companie

Plasele de protecție împotriva insectelor pot proteja animalele de companie de înțepăturile de țânțari sau de paraziții care le pot cauza disconfort sau boli. Acestea pot fi deosebit de importante în cazul în care animalul tău de companie petrece mult timp în aer liber, pentru că îi poți crea un spațiu sigur pe balcon sau terasa din curte. (aici nu se intelegea ca au si pentru terasa din curte plase)

De asemenea anumite plase de protecție pot reduce riscul de căzături accidentale de la fereastră, dacă sunt utilizate eficient.

6. Cresc valoarea casei tale

Plasele de protecție împotriva insectelor pot crește valoarea casei tale. Acestea sunt o modalitate eficientă de a îmbunătăți aspectul și funcționalitatea unei proprietăți, făcând-o mai atractivă din perspectiva vânzării. 

7. Reduc utilizarea pesticidelor

Plasele de protecție împotriva insectelor reduc drastic utilizarea pesticidelor în casa ta. Acestea elimină nevoia de a ține insectele și dăunătorii la distanță cu ajutorul spray-uruilor și a substanțelor chimice, reducând astfel riscurile care vin cu expunerea îndelungată la substanțe toxice.

8. Protejează mobilierul și pardoselile

Plasele de protecție împotriva insectelor pot ajuta la protejarea mobilierului și a pardoselilor tale de insectele care le pot deteriora, cum ar fi gândacii de bucătărie sau furnicile. Acestea previn intrarea insectelor în locuință, astfel încât acestea să nu mai aibă acces la mobilier și alte suprafețe.

9. Reduc costurile de întreținere

Plasele de protecție împotriva insectelor pot ajuta la reducerea costurilor de întreținere ale casei tale. Prin prevenirea intrării insectelor și a murdăriei în casa ta nu mai ești nevoit să faci curățenie la fel de des.

10. Reduc neplăcerilor cauzate de insecte

Plasele de protecție împotriva insectelor pot ajuta să țină insectele la distanță de familia ta, în timpul activităților în aer liber - grătarul sau petrecerile în curte. Acestea pot permite oamenilor să se bucure de timpul petrecut în aer liber fără neplăcerile cauzate de insecte sau alergii la polen, dacă sunt montate în zona terasei exterioare.

Comments

Log in or register to post comments
  • Inregistrare

Creare cont nou

Ai deja un cont?
Autentifica-te sau Reseteaza-ti parola